CORONAMAATREGELEN

Beste zwangeren en partners,

Naar aanleiding van de laatste persconferentie en de nieuwe adviezen vanuit onze beroepsgroep hebben wij als praktijk moeten besluiten om de regels weer aan te scherpen. We willen de uitval in onze praktijk proberen te voorkomen. Daarom gaan we vanaf nu met de hieronder vermelde regels werken.

Houd jullie mail en onze Facebookpagina in de gaten voor nieuwe updates! Wij rekenen weer op jullie hulp zoals jullie dit eerder dit jaar ook gedaan hebben. De zorg in onze regio is niet in gevaar geweest, we hopen dit met jullie samen nogmaals te kunnen!

Daarnaast geldt nog altijd het advies voor zwangeren om vanaf 28 weken geen werkzaamheden te verrichten waarbij de 1,5 m afstand niet kan worden gewaarborgd. Voor zwangeren die in zorginstellingen werken, geldt dat zij vanaf 28 weken geen COVID-19- zorg meer mogen verrichten. >> Zie link RIVM.

MEER INFORMATIE

ALGEMEEN
– Meld op tijd of je klachten hebt van verkoudheid, loopneus, benauwdheid, hoesten en koorts of als je nauw contact hebt gehad met iemand die (achteraf) positief blijkt te zijn voor Corona. We zullen dan de afspraak verplaatsen naar een later moment.
– We zullen tijdens het spreekuur, het begeleiden van de bevalling en het kraambed, beschermende materialen gaan dragen zoals een mondkapje. We zullen per situatie bekijken of we ook handschoenen en een spatbril/scherm gaan gebruiken.
– Heb je zwangerschapsklachten neem ten alle tijden contact met ons op via ons 06-nummer. Wij verlenen acute zorg en deze zal altijd doorgaan.

ZWANGERSCHAPSCONTROLES
– Kom op tijd en het liefst niet meer dan 5 minuten van te voren.
– Draag een mondkapje en doe dit correct door je neus en mond te bedekken.
– Houd 1,5 meter afstand, zowel in de wachtkamer van andere cliënten als in de spreekkamer.
– Kom op tijd en het liefst niet meer dan 5 minuten van te voren.
– Desinfecteer je handen bij binnenkomst door middel van de desinfectiezuil.

BEVALLING
– In het ziekenhuis is een mondkapje ook verplicht. Zorg ervoor dat deze klaar ligt voor jullie beiden. Op de verloskamer hoef je zelf geen mondkapje op. Je partner moet deze ook op de verloskamer dragen.
– Er mag zowel in het ziekenhuis als thuis één persoon aanwezig zijn (meestal de partner) naast de betrokken zorgverleners.

KRAAMBED
– Als de kraamverzorgster in het gezin is of als wij een bezoek komen brengen mag er geen andere visite in huis zijn. Voor de bescherming van onze kraamverzorgsters vragen we jullie om geen bezoek uit te nodigen tijdens de uren dat de kraamverzorgster bij jullie in huis is.

Nieuwe landelijke advies is maximaal 1 persoon per dag uit te nodigen.

Bijzonder_Verloskunde LOGO_WIT

BIJZONDER Verloskunde

Gennep, Bergen, Milsbeek, Well

T 06-50602963
E info@bijzonderverloskunde.nl

Bijzonder_Verloskunde LOGO_WIT

BIJZONDER Verloskunde

Gennep, Bergen, Milsbeek, Well

T 06-50602963
E info@bijzonderverloskunde.nl